Imo State Civil Service Past questions and answers

£0

Add this pack to your basket to view the discounted price

Download a free copy of the official Imo State Civil Service past questions. The book is available instantly for study on phone and computer

Satisfaction Guaranteed

This resource is 100% quality checked!

Description

 Imo State Civil Service Past questions and answers

Here’s a free copy of the official Imo State Civil Service Past Questions and Answers. This book will help you practice during your study sessions, and it will be available instantly.

Want to get it now, click the download button above.

Sample Imo State Civil Service Past questions and answers

ENGLISH SECTION

1. Which of the phrases A, B, C and D given below should replace the phrase given in bold in the following sentence to make the sentence grammatically correct? If the sentence is correct, as it is and ‘No correction is required’, mark 5 as the answer.
We must treat a statement as a rumour until they are confirmed with proof.
A. till they are confirmed
B. until they are confirming
C. until it is confirmed
D. until it is confirming
E. No correction required

Answer: C

A statement is used which is Hence, the plural form ‘they’ must be replaced by ‘it’. The statement is not performing the action of ‘confirmation’. Hence, ‘it is confirmed’ is more appropriate.


2. Which of the phrases 1, 2, 3 and 4 given below should replace the phrase given in bold in the following sentence to make the sentence grammatically correct? If the sentence is correct, as it is and ‘No correction is required’, mark 5 as the answer.
The officer appreciated his subordinate’s many attempt to bravely confront the miscreants.
A. many attempting brave confronts
B. many brave attempts to confront
C. repeated attempts to brave confront
D. many attempts of brave confront
E. No correction required

Answer: B

If ‘many’ or ‘repeated’ is used, ‘attempts’ must be there since it is plural. ‘To confront’ is correct as the answer ‘miscreants’ to the question ‘whom to confront?’ is given. The adjective ‘brave’ should describe the attempts made by the subordinate and is thus placed before


3. Which of the phrases 1, 2, 3 and 4 given below should replace the phrase given in bold in the following sentence to make the sentence grammatically correct? If the sentence is correct, as it is and ‘No correction is required’, mark 5 as the answer.
We admire his attempting to climb the summit in such bad weather.

A. his attempting to climb
B. his attempt of climbing
C. him for attempt of climb
D. his for attempt to climbing
E. No correction required

Answer: B

‘Attempting to climb’ is incorrect as we do not know if the action of ‘attempting’ is going on. ‘For’ cannot be used before the word attempt. ‘Of climbing’ is correct and we cannot use ‘of climb’.


4. Fill in the blank with suitable conjunction He will never pass, hard he may try.
A. However
B. Whatever
C. Never
D. Whenever
E. Whichever

Answer: A

‘Never’ is an adverb and not a conjunction and thus can be ‘Whatever’, ‘whichever’ and ‘whenever’ need to be followed by a noun and pronoun which is not the case here. ‘However’ is a conjunctive adverb which joins two independent clauses which is the case here. It is being used to contrast the situation.


5. Form an adjective from the given word
Gold
A. The Gold
B. Golder
C. Golden
D. Goldest
E. None

Answer: C

Adjective is something that describes a noun. Eg: Golden Sun


MATHEMATICS SECTION

1. The first and last term of an A.P. are 10 and 90, if the sum of term is 750, the number of terms is used to find the common difference if the sum is 1400.
A. 11.90
B. 10.90
C. 12.90
D. 5.7

The correct answer is option [A].

Solution: Using L = n [2a + (n -1)d]/2, where L = 1400, n = 15, a = 10; 1400 = [15 [2a + (15  1)d]/2 [2 1400]/15 = [2(10) +

14d]; 186.67 = 20 + 14d; 14d = 186.67 – 20, therefore, d = 166.67/14 = 11.90.


2. Find the sum of 7th term of the G.P. 12, 6, 3. Find the sum to infinity.
A. 14
B. 16
C. 40
D. 24

The correct answer is option [D].


3. Find the nth term of the given progression 36, 12, 4,………….
A. 14n + 1
B. 12n – 1
C. 12n + 1
D. 14n -1

The correct answer is option [B].

Solution: Common ratio, r = 12/36, 4/12= 1/3 and a = 36, therefore, Tn = ar [n  1] = 36[1/3] n -1 = 12n -1.


4. The twelfth term of an arithmetical progression is twice the sixth term. The first term is equal to
A. the common difference.
B. half of the common difference.
C. zero.
D. double the common difference.

The correct answer is option [A].


5. Find the sum of 22 terms of an A.P. 4, 6, 8. A. 550
B. 650
C. 750
D. 450

The correct answer is option [A].


GENERAL KNOWLEDGE

1. Imo State is bordered by Anambra state on the________?

A. East

B. South

C. North

D. West

Correct Answers: C


2. Which state was oil first detected in Nigeria?

A. Rivers state

B. Delta state

C. Akwa Ibom state

D. Bayelsa state

Correct Answers: D


3. Complete each of the following sentences by choosing the option that most suitably fills the space;
The green snake which lives in the green grass is using a perfect ……..

A. ambush

B. camouflage

C. under cover

D. shelter

Correct Answer: B

How to Access your downloads:

There are two options available to download your study packs

  • Download from Account: Login to your Teststreams account at www.teststreams.com/my-account
  • Download from email. Simply open your email Inbox or Promotions folder to download.

If you need further support, send an email to [email protected] or Call 09054281818 / 09096701000.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Imo State Civil Service Past questions and answers”

Your email address will not be published. Required fields are marked *