Sale!

Ekiti State Civil Service Past Questions and Answers – Updated

(1 customer review)

Original price was: £30.Current price is: £19.

Add this pack to your basket to view the discounted price

Invited for Ekiti State Civil Service Examination ? We now have updated copy of the Ekiti State Civil Service Examination past questions and answers in our store for easy download.

Ekiti State Civil Service Commission Promotion Examination is happening soon.

Satisfaction Guaranteed

This resource is 100% quality checked!

Description

Ekiti State Civil Service Commission Recruitment 2022/2023 Application Form Portal

Ekiti State Civil Service Past Questions and Answers – Updated

Ekiti State Civil Service Past Questions and Answers 2022/2023 Update, Here you will get  the latest version of the Ekiti State Civil Service past questions and answers all compiled in PDF format,  All individuals who have participated in the Ekiti State Civil Service recruitment are advised to get a copy of the Ekiti State Civil Service  Past Questions and answers. These past questions and answers is a complete guide for the Ekiti State Civil Service interview. However, you are advised to follow the instructions below to get your copy.

 

Merits of Having or Preparing with Ekiti State Civil Service Past Questions

As a prerequisite for adequate preparation, the Ekiti State Civil Service screening past questions is mandatory but most importantly, the merits below are achievable through this material.

  • Having foresight of what the screening questions look like.
  • Understanding the marking scheme and question pattern.
  • Self-assessment, through this material you will discover your area of weakness and strength then improve on it.
  • This material contains answers which will help you learn at the same time.
  • Your self-confidence will be boosted.

 

Ekiti State Civil Service Exam Format

It usually include:

  1. Use of English
  2. Mathematics
  3. Current Affairs
  4. General Knowledge

Remember you need to score high in all the subjects to get promoted by the Kwara state civil service commission. You have to take this examination very serious if you want to be promoted.

 

Free Sample of Ekiti State Civil Service Past Questions and Answers

GENERAL KNOWLEDGE
1.The parliament of Nigeria is called ________
(A) House of Representative
(B) Senate
(C) Statehouse of Assembly
(D) National Assembly

Answer: D


2. Democracy day is celebrated in Nigeria on———
(A) Oct 1
(B) Jan 12
(C) May 29
(D) June 12
Answer: D


3. How many members make up the house of Representatives in Nigeria?
(A) 280
(B) 774
(C) 360
(D) 359
Answer: C


4. How many members makeup senate in the upper arm of the national assembly?
(A) 100
(B) 108
(C) 109
(D) 110
Answer: C


5. Nigeria is divided into how many geopolitical zones?
A.5
B. 6
C. 7
D. 8
Answer: B


ENGLISH SECTION

1. Which of the phrases A, B, C and D given below should replace the phrase given in bold in the following sentence to make the sentence grammatically correct? If the sentence is correct, as it is and ‘No correction is required’, mark 5 as the answer.
We must treat a statement as a rumour until they are confirmed with proof.
A. till they are confirmed
B. until they are confirming
C. until it is confirmed
D. until it is confirming
E. No correction required

Answer: C

A statement is used which is Hence, the plural form ‘they’ must be replaced by ‘it’. The statement is not performing the action of ‘confirmation’. Hence, ‘it is confirmed’ is more appropriate.


2. Which of the phrases 1, 2, 3 and 4 given below should replace the phrase given in bold in the following sentence to make the sentence grammatically correct? If the sentence is correct, as it is and ‘No correction is required’, mark 5 as the answer.
The officer appreciated his subordinate’s many attempt to bravely confront the miscreants.
A. many attempting brave confronts
B. many brave attempts to confront
C. repeated attempts to brave confront
D. many attempts of brave confront
E. No correction required

Answer: B

If ‘many’ or ‘repeated’ is used, ‘attempts’ must be there since it is plural. ‘To confront’ is correct as the answer ‘miscreants’ to the question ‘whom to confront?’ is given. The adjective ‘brave’ should describe the attempts made by the subordinate and is thus placed before


3. Which of the phrases 1, 2, 3 and 4 given below should replace the phrase given in bold in the following sentence to make the sentence grammatically correct? If the sentence is correct, as it is and ‘No correction is required’, mark 5 as the answer.
We admire his attempting to climb the summit in such bad weather.

A. his attempting to climb
B. his attempt of climbing
C. him for attempt of climb
D. his for attempt to climbing
E. No correction required

Answer: B

‘Attempting to climb’ is incorrect as we do not know if the action of ‘attempting’ is going on. ‘For’ cannot be used before the word attempt. ‘Of climbing’ is correct and we cannot use ‘of climb’.


4. Fill in the blank with suitable conjunction He will never pass, hard he may try.
A. However
B. Whatever
C. Never
D. Whenever
E. Whichever

Answer: A

‘Never’ is an adverb and not a conjunction and thus can be ‘Whatever’, ‘whichever’ and ‘whenever’ need to be followed by a noun and pronoun which is not the case here. ‘However’ is a conjunctive adverb which joins two independent clauses which is the case here. It is being used to contrast the situation.


5. Form an adjective from the given word
Gold
A. The Gold
B. Golder
C. Golden
D. Goldest
E. None

Answer: C

Adjective is something that describes a noun. Eg: Golden Sun


MATHEMATICS SECTION

1. The first and last term of an A.P. are 10 and 90, if the sum of term is 750, the number of terms is used to find the common difference if the sum is 1400.
A. 11.90
B. 10.90
C. 12.90
D. 5.7

The correct answer is option [A].

Solution: Using L = n [2a + (n -1)d]/2, where L = 1400, n = 15, a = 10; 1400 = [15 [2a + (15 1)d]/2 [2 1400]/15 = [2(10) +

14d]; 186.67 = 20 + 14d; 14d = 186.67 – 20, therefore, d = 166.67/14 = 11.90.


2. Find the sum of 7th term of the G.P. 12, 6, 3. Find the sum to infinity.
A. 14
B. 16
C. 40
D. 24

The correct answer is option [D].


3. Find the nth term of the given progression 36, 12, 4,………….
A. 14n + 1
B. 12n – 1
C. 12n + 1
D. 14n -1

The correct answer is option [B].

Solution: Common ratio, r = 12/36, 4/12= 1/3 and a = 36, therefore, Tn = ar [n 1] = 36[1/3] n -1 = 12n -1.


4. The twelfth term of an arithmetical progression is twice the sixth term. The first term is equal to
A. the common difference.
B. half of the common difference.
C. zero.
D. double the common difference.

The correct answer is option [A].


5. Find the sum of 22 terms of an A.P. 4, 6, 8. A. 550
B. 650
C. 750
D. 450

The correct answer is option [A].


 

Related Products:

Rivers State Civil Service Commission Past Questions / Answers-Updated Copy
Imo State Civil Service Past Questions and Answers – Updated Copy
Kwara State Civil Service Promotion Exams Past Questions and Answers 2022 Updated

Civil Service Promotion Exam Past Questions And Answers Updated Download

Nigerian Prisons Service Past Questions & Answers-2022 PDF Download

Nigerian Customs Service Past Questions and Answers- PDF Download

NSCDC Recruitment Aptitude Test Past Questions and Answers- PDF Download

1 review for Ekiti State Civil Service Past Questions and Answers – Updated

  1. Adeola

    Great

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *