Sale!

NSIA Aptitude Test Past Questions and Answers -2023 Updated Copy

Original price was: $50.Current price is: $19.

Add this pack to your basket to view the discounted price

NSIA Aptitude Test Past Questions and Answers -2023 Updated Copy is your best preparation material for the Aptitude test. It contains well explained and in-depth guide on how to solve the aptitude test questions using actual Questions. The next Nigeria Sovereign Investment Authority Test takes place soon!

Satisfaction Guaranteed

This resource is 100% quality checked!

Description

NSIA Aptitude Test Past Questions and Answers -2022 Updated Copy

NSIA Aptitude Test Past Questions and Answers -2023 Updated Copy

NSIA Aptitude Test Past Questions and Answers -2023 Updated Copy. Have you been invited for an aptitude test at Nigeria Sovereign Investment Authority? practicing with NSIA Aptitude Test Past Questions and Answers is an excellent way to prepare, as some of the questions may be repeated in subsequent assessments. Get an updated copy of NSIA Aptitude Test Past Questions and Answers. This study material covers questions and answers compiled from Nigeria Sovereign Investment Authority Job’s previous year’s aptitude test.

About NSIA 

The Nigeria Sovereign Investment Authority is a Nigerian establishment that manages the Nigeria sovereign wealth fund, into which the surplus income produced from Nigeria’s excess oil reserves is deposited. This sovereign wealth fund was founded for the purpose of managing and investing these funds on behalf of the government of Nigeria. The fund was established by the Nigeria Sovereign Investment Authority (Establishment, etc) Act 2011, signed in May 2011, and commenced operations in October 2012. It is intended to invest the savings gained on the difference between the budgeted and actual market prices for oil to earn returns that would benefit future generations of Nigerians. The fund was allocated an initial US$1 billion in seed capital, and, an additional $0.60billion has been contributed to date by the current administration. In December 2021 the fund had US$ 2.56 billion in assets under management.

What you should expect on NSIA Aptitude tests (The test format)

Usually, the NSIA test format includes;

Numerical Test (Business mathemetics),
Verbal reasoning (English test) and
General knowledge
The test is timed and You have to complete and submit your test within the allotted time, otherwise you will be proceeded to the next stage of the recruitment.

Our NSIA aptitude test preparation pack will help you familiarize with previous year’s questions from 2014 till date  offline.

We also provide extensive support to guide you through the test.

FREE SAMPLE NSIA Aptitude Test Past Questions and Answers

Numerical Reasoning 

Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4) … What number should come next?
A. (1/3)
B. (1/8)
C. (2/8)
D. (1/16)
Answer: Option B
Explanation:
This is a simple division series; each number is one-half of the previous number.

In other terms to say, the number is divided by 2 successively to get the next result.
4/2 = 2
2/2 = 1
1/2 = 1/2
(1/2)/2 = 1/4
(1/4)/2 = 1/8 and so on.


Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12… What number should come next?
A. 7
B. 10
C. 12
D. 13
Answer: Option B
Explanation:
This is a simple alternating addition and subtraction series. In the first pattern, 3 is added; in the second, 2 is subtracted.


Look at this series: 36, 34, 30, 28, and 24, What number should come next?
A. 20
B. 22
C. 23
D. 26
Answer: Option B
Explanation:
This is an alternating number subtraction series. First, 2 is subtracted, then 4, then 2, and so on.


Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23,… What number should come next?
A. 22
B. 24
C. 25
D. 26
Answer: Option C
Explanation:
In this simple alternating subtraction and addition series; 1 is subtracted, then 2 is added, and so on.


Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, … What number should come next?
A. 12
B. 14
C. 27
D. 53
Answer: Option B
Explanation:
Look carefully for the pattern, and then choose which pair of numbers comes next


Verbal Reasoning


1. Identify the pair of words which has a relationship similar to the pair in question.
Pale: Tale
A. Story : Epic
B. Habit : Old
C. Custom : Solemn
D. Foil : Toil
E. None of these

Answer: Option D

EXPLANATIONS
 Pale & Tale are simile; similarly foil & toil are simile.


2. The following CAPITALIZED pair of words is followed by four other pairs. Choose the pair, which has a relationship similar to that in the capitalized pair.
MONEY: PECULATION
A. Radiation : Bomb
B. Writing : Plagiarism
C. Comment : Insult
D. Bank : Cashier
E. None of these

Answer: Option B

EXPLANATIONS

PECULATION is related to MONEY as PECULATION means unauthorized use of money of someone else entrusted to one’s care.
On the basis of similar pattern PLAGIARISM is related to WRITING which means unauthorized use of the writings or thoughts of other one and representing them as one’s own original work
But in other options bomb produces radiation; Insult is a type of Comment; Cashier is appointed in bank so all these does not show similarity with the given one.


3. The following CAPITALIZED pair of words is followed by four other pairs. Choose the pair, which has a relationship similar to that in the capitalized pair.
DISCOVER: EXPLORATION
A. Settle : Negotiation
B. Scalpel : Operation
C. Fly : Bird
D. Heat : Oven
E. None of these

Answer: Option A

EXPLANATIONS

As EXPLORATION is a process done to find or DISCOVER new things or places based on the similar pattern NEGOTIATION is a process of discussion to SETTLE an agreement
But in all other options the first one is a tool or method to do the second thing as scalpel is a tool used in operation; birds flies; heat is produced in oven; so all these don’t produce a similar pattern with the given one.


4. If $ represents addition and * represents subtraction, what is the value of the following expression?
15 * 5 $ 15 $ 10 $ 30 * 25 * 35 * 25 $ 20 * 25 * 20
A. 30
B. -45
C. 10
D. -25
E. None of these

Answer: Option B


5. In a certain code language if “METRO” is coded as NGWVT, then how will you code “MANGO”
A. NCQJT
B. NBQKT
C. NCPKT
D. NCQKT
E. None of these

Answer: Option B


General Knowledge


1. The first election in Nigeria was in the year__________.
A. 1912
B. 1914
C. 1923
D. 1920
E. None of the above

Answer: Option C


2. The Acronym NSIA means_____________.
A. Nigeria Sovreign Investment Authority
B. Nigeria Soverign Investment Authority
C. Nigeria Soveriegn Investment Authority
D. Nigeria Sovereign Investment Authority

Answer: Option D


3. The world trade center is located in __________.
A. Switzerland
B. New York
C. Washington DC
D. London

Answer: Option B


4. An investor invests in assets known as a
(a) Securities
(b) Block of Assets
(c) Portfolio
(d) None of the above
Answer: Option C


5. A state of emergency may be declared under the following circumstances, except_________.
A. a holy war
B. a period of civil unrest
C. a military regime
D. a man-made disaster
E. natural disaster

Answer: Option C


How to buy NSIA Aptitude Test Past Questions and Answers pack:

To get this study pack, You can either;

1. Pay with ATM Card (online): Click the “BUY NOW” button below.

Original price was: $50.Current price is: $19.Add to basket

2. Or Pay via Bank Transfer:

Using either your Bank Mobile App, USSD, or cash deposit to our account:

NSIA Aptitude Test Past Questions and Answers -2022 Updated Copy

BANK: GT Bank
ACCOUNT NAME: Test Marshal International. (Current account)
ACCOUNT NUMBER 0465798024

OR

NSIA Aptitude Test Past Questions and Answers -2022 Updated Copy
BANK: Diamond Bank
ACCOUNT NAME: Test Marshal International. (Current account)
ACCOUNT NUMBER 0057222430

What to do After payment:

Now, complete your order by sending a text or email containing your NAME, EMAIL, and STUDY PACK paid for, to the following addresses:

SMS to Phone number: 09054281818

Email to sales [at] teststreams.com

How to Access your downloads:

There are two options available to download your study packs

Download from Account: Log in to your Teststreams account at www.teststreams.com/my-account Download from email. Simply open your email Inbox or Promotions folder to download.

Getting Support

If you need support on your study materials or just to ask us a question, You can chat with a Teststreams support agent using the live chat link below, or send us a quick in-mail.

Chat now on WhatsApp

Ready to buy this pack now?

Click the “BUY NOW” button below.

Original price was: $50.Current price is: $19.Add to basket

[message_box title=”REQUIRED DISCLAIMER” color=”red”]Teststreams is a global focused test-prep company. Information on our study packs is based on our in-depth research, feedback from previous test candidates and sometimes from official/privileged test resources made available by examination bodies and testing agencies.[/message_box]

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “NSIA Aptitude Test Past Questions and Answers -2023 Updated Copy”

Your email address will not be published. Required fields are marked *