Sale!

Anambra State Ministry of Health Past Questions and Answers

Original price was: $50.Current price is: $29.

Add this pack to your basket to view the discounted price

Download Anambra State Ministry of Health (MOH) exams past questions and answers PDF for the upcoming recruitment Test. Are you preparing to write the 2023 Anambra SMOH job aptitude test to find your way into Anambra State Civil Service? Get our up to date pdf and pass the exam with ease.

Satisfaction Guaranteed

This resource is 100% quality checked!

Description

Anambra State Ministry of Health Recruitment for Graduates

Anambra State Ministry of Health Past Questions and Answers

Anambra State Ministry of Health Past questions and Answers 2022/2023, this study pack will help you prepare faster for your best performance in the job selection test.
To perform your best, a crucial part of your preparation tactics is to practice previous years’ papers. Solving these will help you understand the exam pattern, know the level of difficulty, and ultimately, help you create your best preparation strategy and guarantee success.

 

Exam Format:

It’s good to know the format of Anambra State Ministry of Health job aptitude test as this will guide candidates on how to channel their study and preparation for the exam. Below is the format of the recruitment test:

  • Position based questions (Course area)
  • Current affairs
  • Numerical reasoning
  • Verbal reasoning
  • General paper etc.

 

Free Sample Anambra State Ministry of Health Test Past Questions and answers

General Paper / Current Affair Questions and Answers
1). Who is the current Anambra State Commissioner for health?
A. Chigozie Odunze
B. Felix Odemegwu
C. Afam Obidike
D. Paul Nwosu

Answers: C

2). Which of the agencies below handles all health related issues at the local government level in Anambra State?
A. Anambra State Primary Health Care Development Agency
B. Anambra State Primary Health Care Board
C. Anambra State Health Insurance Agency
D. Anambra State Primary Health Service Commission

Answers: A

3). Anambra State is predominantly Igbos which constitutes about 98% of the population, however about 2% of its population is a small tribe call_______?
A. Ijor
B. Igala
C. Efik
D. Yoruba

Answers: B

Radiographer Questions and Answers
1). In the construction of an x-ray tube, the function of a step- down transformer is to_______
A. Convert the line current of 110 volts to less than 10 milli ampeares
B. Convert the line current of 110 volts to less than 10 volts
C. Convert the line current of 220 volts to less than 10 volts
D. Convert the line current of 110 volts to less than 100 amperes

Answers: B

2). 70 kilovolts equals to _________?
A. 70,000,000 volts
B. 700,000 volts
C. 70,000 volts
D. 7,000 volts

Answers: C

3). An example of an electro-magnetic radiation is__________?
A. Alpha rays
B. Beta rays
C. Cathode rays
D. Gamma rays

Answers: D

Medical Laboratory Scientists / Technicians Questions and Answers
1). The following are true about sterilization of media in medical microbiology laboratory except:
A. SSA does not require sterilization
B. All media are prepared with distilled water
C. Chloramphenicol is added to sabaraud dextrose agar for mycology work
D. SSA is sterilized by autoclaving

Answers: D

2). In malaria, the form of plasmodium that is transmitted from mosquito to human is the?
A. Sporozoite
B. Gametocyte
C. Merozoite
D. Hypnozoite

Answers: A

3). The Ebola virus disease can be transmitted through contamination from which of the following?
A. Urine
B. Blood
C. Sweat
D. All of the above

Answers: D

Nursing Officers Questions and Answers
1). A new patience with pregnancy related issues is stranded in the hospital environment, she came to the Nurse station and approach you to advise her on the right health care practitioner to see for her case. As a nursing officer, which of the following medical doctor will you recommend to her?
A. Dietitian
B. Gynecologist
C. Obstetrician
D. Nurse midwife

Answers: B

2). The nursing officer distributed written materials with culturally appropriate pictures to the small groups in the audience and began to lecture on the important content before the planned discussion period. However, no one was listening. What should the nurse have done differently?
A. Withheld the written materials until after the lecture
B. Created a more interesting and entertaining lecture
C. Let the audience discuss the material as a whole, not in small groups
D. Skipped the lecture and went directly to the discussion period

Answers: A

3). A patients admission VS were BP 128/64, HR 86, RR 16, Temp 98.6F. The patient has a spiked temp of 101.6. Which change in heart rate would the nurse anticipate?
A. Decrease 75 bpm
B. Increase 100 bpm
C. Increased to 116 bpm
D. Increase or decrease no more than 5bmp

Answers: C

[message_box title=”REQUIRED DISCLAIMER” color=”red”]Teststreams is a global focused test-prep company. Information on our study packs are based on our in-depth research, feedback from previous test candidates and sometimes from official/privileged test resources made available by examination bodies and testing agencies.[/message_box]

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Anambra State Ministry of Health Past Questions and Answers”

Your email address will not be published. Required fields are marked *