## Description

## Libmot Logistics Aptitude Test Past Questions and Answers – 2024 Updated

This Libmot Logistics Aptitude Test Past Questions study pack helps you to prepare for Libmot Logistics graduate trainee assessments. It helps you familiarize yourself with the kind of questions you will face in the test using actual questions from previous exams.

Libmot Logistics uses aptitude assessments as part of its multi-stage assessment procedures for the selection and development of staff. Research has shown that they are powerful predictors of performance at work. The test is usually conducted by the in-house recruitment department or outsourced to recruitment companies like solid hire,** metal,** or workforce group.

### General format for Libmot Logistics Aptitude Test:

The first stage of the test is conducted online and covers areas like

- Math/problem solving/Numerical, 20 questions
- English/Verbal reasoning – 20 questions
- Skill Based (General) knowledge. 10 questions

### Libmot Logistics Aptitude Test Past Questions and Answers

**Verbal Reasoning:**

Question 1:

Choose the synonym for “Mysterious.”

A) Confusing

B) Hidden

C) Obvious

D) Clear

Answer: B) Hidden

Explanation: “Mysterious” means difficult to understand or explain, similar to “hidden.”

Question 2:

Choose the antonym for “Cautious.”

A) Careless

B) Reckless

C) Attentive

D) Diligent

Answer: A) Careless

Explanation: “Cautious” means careful and wary, while “careless” means not paying attention or being reckless.

Question 3:

Complete the analogy: Singer is to music as painter is to _______.

A) Colors

B) Canvas

C) Dance

D) Paint

Answer: B) Canvas

Explanation: A singer is associated with music, similarly, a painter is associated with a canvas.

Question 4:

Choose the word that does not belong in the group:

A) Rose

B) Lily

C) Tulip

D) Mango

Answer: D) Mango

Explanation: All other options are types of flowers except “Mango,” which is a fruit.

Question 5:

What is the synonym for “Eloquent”?

A) Silent

B) Fluent

C) Reserved

D) Shy

Answer: B) Fluent

Explanation: “Eloquent” means fluent and persuasive in speech, similar to “fluent.”

Question 6:

Choose the antonym for “Generous.”

A) Kind

B) Selfish

C) Altruistic

D) Benevolent

Answer: B) Selfish

Explanation: “Generous” means willing to give or share, while “selfish” means concerned only with oneself.

Question 7:

Which word means the opposite of “Victory”?

A) Success

B) Triumph

C) Achievement

D) Defeat

Answer: D) Defeat

Explanation: “Victory” is a win, while “defeat” is a loss.

Question 8:

Choose the word that best completes the sentence: His speech was so ___ that everyone applauded.

A) Boring

B) Inspiring

C) Monotonous

D) Uninteresting

Answer: B) Inspiring

Explanation: The word “inspiring” fits the context of the sentence, indicating that the speech moved the audience.

Question 9:

What is the synonym for “Eager”?

A) Reluctant

B) Enthusiastic

C) Indifferent

D) Apathetic

Answer: B) Enthusiastic

Explanation: “Eager” means enthusiastic and excited, similar to “enthusiastic.”

Question 10:

Complete the analogy: Cat is to meow as dog is to _______.

A) Howl

B) Roar

C) Bark

D) Purr

Answer: C) Bark

Explanation: A cat meows, similarly, a dog barks.

**Numerical Reasoning:**

Question 1:

If a shirt is originally priced at $50 and is on sale for 20% off, what is the sale price?

A) $10

B) $30

C) $40

D) $48

Answer: D) $48

Explanation: 20% of $50 is $10. Subtracting $10 from $50 gives $40, which is the sale price.

Question 2:

If a train travels 240 miles in 3 hours, what is its average speed?

A) 60 mph

B) 80 mph

C) 90 mph

D) 100 mph

Answer: B) 80 mph

Explanation: Average speed = Total distance / Total time = 240 miles / 3 hours = 80 mph.

Question 3:

If a product costs $80 and its price is reduced by 15%, what is the new price?

A) $64

B) $68

C) $72

D) $85

Answer: A) $64

Explanation: 15% of $80 is $12. Subtracting $12 from $80 gives $68, which is the new price.

Question 4:

If a square has a side length of 6 units, what is its area?

A) 24 square units

B) 30 square units

C) 36 square units

D) 42 square units

Answer: C) 36 square units

Explanation: Area = side length × side length = 6 units × 6 units = 36 square units.

Question 5:

What is 25% of 200?

A) 25

B) 50

C) 75

D) 100

Answer: B) 50

Explanation: 25% of 200 = 0.25 × 200 = 50.

Question 6:

If a car travels 360 kilometers in 6 hours, what is its speed in kilometers per hour?

A) 40 km/h

B) 60 km/h

C) 70 km/h

D) 80 km/h

Answer: B) 60 km/h

Explanation: Speed = Distance / Time = 360 kilometers / 6 hours = 60 km/h.

Question 7:

What is the next number in the sequence: 4, 8, 16, 32, ___?

A) 48

B) 64

C) 80

D) 96

Answer: B) 64

Explanation: The pattern is doubling the previous number: 4 × 2 = 8, 8 × 2 = 16, 16 × 2 = 32, 32 × 2 = 64.

Question 8:

If a box contains 40 red balls and 25 blue balls, what is the total number of balls in the box?

A) 50

B) 60

C) 65

D) 75

Answer: D) 75

Explanation: Total number of balls = 40 red balls + 25 blue balls = 65 balls.

Question 9:

If the length of a rectangle is 20 meters and the width is 15 meters, what is its perimeter?

A) 50 meters

B) 70 meters

C) 80 meters

D) 100 meters

Answer: B) 70 meters

Explanation: Perimeter = 2 × (Length + Width) = 2 × (20 + 15) = 2 × 35 = 70 meters.

Question 10:

What is the sum of the first 10 even numbers?

A) 45

B) 50

C) 55

D) 60

Answer: B) 50

Explanation: The first 10 even numbers are 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20. Their sum is 2 + 4 + 6 + 8 + 10 + 12 + 14 + 16 + 18 + 20 = 110, which is divisible by 2, resulting in 50.

## Reviews

There are no reviews yet.